Види мангалів

Власники дачних будинків, як ніхто інший, знають про користь їди на свіжому повітрі. Для створення страв прийнято використовувати жаровні та мангали, за допомогою яких можна приготувати смачне м'ясо та овочі.

гриль газовий портативний

За матеріалами виготовлення та способами встановлення мангали ділять на складні та стаціонарні. Складні моделі зручно брати із собою у туристичні походи та на пікнік у ліс. За рахунок невеликих розмірів їх легко транспортувати. Завдяки тому, що вироби просто розбирати, їх можна зберігати у зручному місці. Основна перевага - мала вага, але в той же час це мінус, оскільки в тонкій сталі від високих температур з'являються отвори.

Стаціонарні вироби комплектуються місцем для посуду, відділенням для вугілля та спеціальним відсіком для шампурів. За допомогою такого мангалу можна не лише смажити, а й коптити продукти. Пристрої поділяються на типи залежно від того, з чого їх виробляють:

  • Металеві мангали виконані із міцних листів сталі. Додатково встановлюють пластини жорсткості та прикрашають кованими деталями різного розміру. Нержавіюча сталь зносостійка і прослужить не один рік. Часто до комплекту входять спеціальні аксесуари.

  • Камінь або цегла добре виглядають у саду. Проектуються індивідуальні ексклюзивні моделі. Для встановлення потрібно закласти фундамент із бетону. Для приготування страв використовують дрова або вугілля. При будівництві такого мангалу треба не забути про димар. Часто можна побачити, що зверху каменю виріб прикрашають плиткою. Іноді додатково у кам'яних мангалах роблять духовку. Плюси виробу - наявність коптильні, набору решіток і елементи, що обертаються, для рівномірного приготування їжі. З такого матеріалу переважно виробляють грилі, або як їх прийнято називати барбекю (BBQ).

  • Газові або електричні моделі теж знаходять своїх шанувальників. До такого виробу можна підключити балон або трубу централізованого газопроводу. В електричному варіанті шампури з м'ясом обертаються електроприводу, що позбавляє необхідності крутити шашлик вручну. Часто такі моделі мають вертикальне завантаження м'яса. Поціновувачі шашликів переконані, що на дровах м'ясо виходить все ж таки смачніше.

Існують не тільки звичайні стаціонарні мангали, схожі на камін, а й вироби нестандартних форм. Можна зустріти модель, візуально схожу на автомобіль, казкового героя чи тварину. Найчастіше стиль оформлення підбирають під загальний дизайн саду з урахуванням розташування мангала. Часто зустрічаються такі моделі як "піднятий капот", "свиня" або "корова".

Гід на вибір мангалу

мангал

Вибираючи мангал або барбекю, враховуйте кількість вільного місця на ділянці, інтенсивність використання та необхідність переміщення. Також відіграють роль страви, яку планується готувати. Наприклад, щоб приготувати плов, вимагатиме спеціальне місце під казанок.

Купуючи виріб із тонких сталевих листів, ви повинні розуміти, що це недовговічне виріб. Чим більша товщина металу, тим довше термін його експлуатації. Оптимальна товщина - 0,25 см. Якщо модель виготовлена з нержавіючої сталі, це стане додатковим захистом від окислення. У таких виробах використовуються лише дрова. Фахівці не рекомендують купувати мангал, покритий фарбою з термостійкими властивостями, оскільки вона може відлущуватися та потрапляти у готову страву.

Варіант, виготовлений із чавуну – це покупка на все життя. У такому виробі ви можете використовувати і дрова, і вугілля. Завдяки тому, що довго утримується тепло, продукти готуються швидше. Основний мінус – велика вага, тому не варто купувати його, якщо ви плануєте часті виїзди на природу. При виборі такої моделі враховуйте, що чавун погано переносить перепади температур і у виробі з'являться тріщини, якщо заливати крижаною водою відразу після використання.

При виборі враховуйте й основні розміри: ширина виробу повинна бути на 50 сантиметрів більша за довжину шампура. Щоб продукти не згоріли та якісно приготувалися, глибина мангалу становить від 20 до 30 сантиметрів. Висоту підбирайте залежно від свого зростання. Стандартною висотою вважається 70-90 см. Довжина варіюється від 50 сантиметрів, іноді досягаючи метра. Враховуйте, що між шампурами має бути зазор щонайменше 10 сантиметрів.

Асортимент мангалів в інтернет-магазині OSPORT

У каталозі нашого інтернет-магазину кожен фанат відпочинку на природі знайде для себе відповідний гриль або мангал, і навіть зможе купити барбекю оптом від виробника. Якщо ви не можете визначитися, який тип виробу вибрати, ви можете проконсультуватись у наших менеджерів; вони розкажуть, чим відрізняються ці вироби, який тип вибрати у вашому випадку, і знайдуть пристрій за потрібною ціною. А якщо вам потрібна доставка до вашого міста — ми привеземо ваше замовлення до будь-якої точки України, незалежно від того, де ви живете — у Києві чи будь-якому іншому населеному пункті.

Читати повністю

OSPORT - Интернет магазин спорттоваров

+38 (093) 170-44-34 Замовити дзвінок
Замовити дзвінок

Залишіть Ваше повідомлення та контактні дані та наші фахівці зв'яжуться з Вами найближчим часом для вирішення Вашого питання.

Ваш телефон
Ваш телефон*
Ваше ім'я
Ваше ім'я
Страница, с которой пришла заявка

* - Поля, обов'язкові для заповнення

Повідомлення відправлено
Ваше повідомлення успішно надіслано. Найближчим часом з Вами зв'яжеться наш фахівець
Закрити вікно
0
0
Фільтр за параметрами
Роздрібна ціна
Производитель
Підписка на новини магазину

Підпишіться на розсилку та отримуйте свіжі новини та акції нашого магазину.

Купить в один клик
Заполните данные для заказа
Запросить стоимость товара
Заполните данные для запроса цены
Запросить цену Запросить цену